16 Ağustos 2015 Pazar
ETKİNLİK POSTERİ
KAYNAK:https://www.google.com.tr/search?q=POWERPO%C4%B0NT+%C4%B0LE+HAZIRLANMIS+ETK%C4%B0NL%C4%B0K+POSTER%C4%B0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIoP73v8OuxwIVCn4aCh2tQQdV&biw=1366&bih=624#imgrc=Igk9AKBmXyfhSM%3A
BAŞARI BELGESİ
KAYNAK:https://www.google.com.tr/search?q=BA%C5%9EARI+BELGES%C4%B0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI38r_wcGuxwIVAaIUCh0FGQDZ&biw=1366&bih=624#tbm=isch&q=POWERPO%C4%B0NTLE+HAZIRLANMIS+BA%C5%9EARI+BELGES%C4%B0&imgrc=WR0ALX6T3iH4gM%3A
Dropbox Nedir?, Ne İşe Yarar?, Nasıl Kullanılır? [Video ve Döküman]
Yazıyı okumak istemeyenler için dropbox nedir, dropbox ne işe yarar,dropbox nasıl kullanılır videosunu aşağıdan bulabilirsiniz. Bizim önerimiz ilk olarak yazıyı okuyup sonrasında video’yu izlemeniz olacaktır.
Dropbox, şu sıralar adından sıkça söz ettiren, alanındaki gelişmelere ve iyileştirmelere paralel olarak kendini yenileyen bir program. Son zamanların en kayda değer ve pratik teknolojisi bulut depolama (cloud computing)’ nın en güzel kullanımlarından biri.
Dropbox’ı en basit haliyle, bir dosya paylaşım platformu olarak tanımlayabiliriz. Yıllardır resim, müzik, döküman ya da sık kullandığımız diğer birçok dosyayı içinde depoladığımız flash diskin son ve en gelişmiş halidir Dropbox. Flash diskten farkıysa yanımızda taşımamızı ve unutmuş olma ihtimalinde kaygılanmamızı gerektirmez sadece bu uygulamadan faydalanabilmek için tek şart; online olmak.
Uygulamayı kullanabilmek için öncelikle dropbox.com’a girip bir hesap oluşturmak ve sonrasında da uygun yazılımı indirip bilgisayarımıza kurmak gerekiyor.
Dropbox uygulaması bulut hesabımızdaki dosyalarımıza ve bilgilerimize aynı anda birden fazla cihazdan ulaşabilme imkanı sağlıyor. 2GB’ye kadar ücretsiz depolama alanı sunan Dropbox, istenildiğinde belli ücretler karşılığında kapasitesini 8GB’ye kadar arttırabiliyor. Bilgisayar dünyası ile mobil dünyanın da desteklediği, Windows, Linux, Mac ve Mobil için ücretsiz olan bu uygulama üzerine hazırlanan Dropbox tanıtım videosu:
Dropbox, akıllı telefonlardan ve tabletlerden kullanıldığında verimini daha çok hissettiriyor. Mobil üzerinden kullanıldığında başlangıçtaki 2GB’lik boş alana ek olarak 500 MB’lik ‘Camera Uploads’ adında bir alan daha ekleniyor.
Ayrıca Dropbox’ta kapasite artırmanın ücretsiz ve keyifli bir yolu daha var: Kullanıma davet ettiğimiz her arkadaşımız için ekstra 250 MB yer kazanıyoruz.
Geçtiğimiz günlerde Dropbox’un pazarlama müdürü Anna Chiristina Douglas, kendi blogu üzerinden depolama hacminin genişleyeceğini duyurdu.
Dropbox şu anda 50 GB’lik alanı aylık 9,99 dolar, yıllık 99 dolar; 100 GB alanı aylık 19,99 dolar, yıllık 199 dolar olarak kullanıcıya sunuyor. Yapılan değişiklikle beraber 50 GB’lik paket 100GB’ye; 100 GB’lik paket ise 200 GB’ye yükseltilecek. Dropbox Pro kullanıcıları ise bundan böyle 100 GB ve 200 GB’lik depolama alanlarına daha önce 50 GB ve 100 GB’lik alanlar için ödedikleri ücretleri ödeyecekler.
KAYNAKÇA:http://sosyalmedyakulubu.com.tr/sosyalmedya/dropbox-nedir-ne-ise-yarar-arastirma.html
KAYNAKÇA:http://sosyalmedyakulubu.com.tr/sosyalmedya/dropbox-nedir-ne-ise-yarar-arastirma.html
Dropbox Nedir? Nasıl Kullanılır?
Dropbox programını sıkça duyuyor olmalısınız. Özellikle yeni akıllı telefonların içerisinde hep bulunuyor. Peki Dropbox nedir? Nasıl kullanılır? Bizlere ne avantajlar sağlar?
04.06.2012 / 19:00
Son yıllarda internet hızlarının gelişmesi ve mobil teknolojilerin artmasıyla beraber, bulut depolama başka bir değişle cloud computing, son derece meşhur oldu.
Bir flash disk düşünün, ama yanınızda taşımıyorsunuz. Dosyalarınıza aynı anda pek çok cihazdan ulaşabilirsiniz. Tek şart internet erişiminizin olması.Dropbox nedir sorusuna verilecek en kısa ve temel cevap budur.
Dropbox, 2GB'a ve üzeri ücretsiz depolama alanı sunan, bulut tabanlı bir yazılım. Tabi ücretli olarak depolama kapasitesini arttırabiliyorsunuz.Dropbox epey yaygın kullanılan ve her türlü platformdan oldukça kolay şekilde ulaşabileceğiniz bir platform.
Dropbox sitesinden bilgisayarınız için uygun uygulamayı otomatik olarak indirmeye başlıyorsunuz. Windows, Mac OS ve Linux'ün desteklendiği bilgisayar dünyasının yanında, mobil dünya için iOS, Android ve BlackBerrydesteği ile geliyor.
KAYNAKÇA:http://shiftdelete.net/dropbox-nedir-nasil-kullanilir-37667
KAYNAKÇA:http://shiftdelete.net/dropbox-nedir-nasil-kullanilir-37667
Evernote, notlarınızı bir arada tutmanızı sağlayan, o notları tablet, PC ve mobil cihazlar ile senkronize eden bir uygulama. Not kelimesi geniş bir anlamda olsa da ben diyeyim blog yazısı, istatistik, siz deyin yemek tarifi bir çok datayı derli toplu gözümüzün önünde bulabiliyoruz sayesinde.
Uzun bir süredir sadık bir Evernote kullanıcısıyım. Önceleri sunumlarım için dataları biriktirdiğim bir yer olduysa da kendisi, uzun süredir pek çok şey için kullanıyorum. Sizlerin de kullanmasını tavsiye ederim. Şimdi ne amaçla neler için kullandığımı anlatayım. Belki benden değişik kullanım alanları fikirleri duyarsınız. Belki kendi bildiklerinizi de benimle paylaşırsınız. Ben de uygulamadan daha etkin yararlanmış olurum.
Kitap – dergi okurken Evernote
Siz de benim gibi kitabınızı okurken çizmeye kıyamayanlardansanız aldığınız notlar için Evernote en güzel seçenek. Hele sektörel dergilerde paylaşılan datalara daha sonra tekrar bakmak isterseniz cep telefonunuz ile o sayfaların fotoğrafını çekip uygulamayı yüklediğiniz telefonunuzdan görseli Evernote’a ekle diyebilirsiniz.
Eskiden tek tek o sayfaları ayraçlar ile işaretler daha sonra kitabın, derginin adını verdiğim not defterine metinleri sayfa numaraları ve aradığımda kolay bulacağım etiketler ile kaydederdim. Şimdi sadece fotoğraf çekmek yeterli oluyor. Bilgiye istediğim zaman ulaşmanın en güzel yolunu bulduğumu sanıyorum.
Faturaları biriktirmek için Evernote
Evet size garip geldiğini biliyorum ama kaçımız evde faturalarımızı bir klasörde klase ediyor? Bundan çok seneler önce faturaları klase etmek benim görevimdi. Ve bir kuruluşun seneler önce ödemediğimizi iddia ettikleri bir faturadan ödendi makbuzunu bulup çıkarmamızla kurtulmuştuk. Şimdi de aynı klase etme işlemini Evernote’da yapıyorum. Örneğin Apple iTunes’dan aldığım her uygulamaya dair bir makbuzu Evernote not defterimde biriktiriyorum. Daha doğrusu mail ile bana gelen her ödendi makbuzu için bu işlemi benim yerime Evernote usulca yapıyor. İster kira, ister doğalgaz faturası… Bu iş için de ifttt’den yardım alıyorum. Alıcının mail adresini ifttt’de bir reçeteye tanımlamanız yeterli.
Araştırma yapmak için Evernote
Çeşitli konular hakkında daha sonra göz atmak için kimi web sitelerine mi bakıyorsunuz? Mesela ortam çok gürültülü. Okusanız da bir şey anlamayacaksınız diyelim. Ya da hafta sonu için bu konu hakkındaki tüm kaynakları peşpeşe okumak istiyorsunuz diyelim. Bu tür durumlarda araştırdığınız konunun adını etiket olarak kullanın ve Evernote’un kullanımı oldukça kolay olan Chrome eklentisini kurun. Örneğin bu hafta bir nedenden dolayı Kurt Cobain’in intiharı ile ilgili biraz bilgi öğrenmek istedim. Internetteki kaynaklar o kadar çoktu ki. İşlerim de yoğundu. En iyisi hafta içi bu konuya ilgili web sitelerini Evernote’a aktarayım uykunun tutmadığı bir gece göz atarım dedim. Güzel bir kaynakça olmuş. Birazdan tek tek okuyacağım.
Güzel bloglar keşfetmek için Evernote
Spesifik konularda yazan blog adreslerini aynı etiketle kaydederek daha sonra onlara kolayca ulaşabilirsiniz. Örneğin Yemek Blogları, Kültür Sanat Blogları, Teknoloji Blogları, Fotoğraf Blogları gibi bir çok etiketim var. O konuda bir şeyler okumak istediğim zaman web sitelerini aklımda tutmak zorunda kalmıyorum. Hatta kaydederken kısa notlar da ekleyip “tatlı tarifleri çok güzel”, “wordpress eklentileri yazısı çok faydalı” tekrar baktığımda neden bu blogu çok sevdiğimi kendime hatırlatmış oluyorum.
Twitter favorilerine daha sonra bakmak için Evernote
Gün içerisinde Twitter’da oldukça fazla bilgi paylaşılıyor. Önem verdiğim içerikleri o anlık telaş içinde inceleyemiyorum. Daha sonra incelemek istediklerimi Favorilere alıp bu içeriklerin linkleri ile beraber Evernote’a aktarılmasını size daha önce anlattığım iftttuygulaması ile sağlıyorum. Yani internet benim için çalışıyor. Daha sonra bu incelenecek tweet’leri kaydettiğim not defterimi inceliyorum. Ayrıca tüm bu kanaldan gelen içeriklere bir etiket belirliyorum. Daha sonra etiket üzerinden de ulaşabilirim. Benim belirlediğim etiket “At Fav’a bekle” Bu günü daha etkin kullanmak ve gelişmeleri de kaçırmamak için tavsiye edeceğim bir kullanım şekli.
Toplantı notlarını tutmak için Evernote
Genelde toplantıda iPad kullanıyorum. Daha hızlı not almak için başlarda kalemle not alsam da şu sıralar klavye ile daha hızlı yazabiliyorum. Bu dönemlerde Evernote’un bir ek uygulaması olan Penultimate’i tercih etmiştim. El yazınızı ekranda görmek isterseniz de severek kullanabilirsiniz. Hatırladığım kadarı ile buraya yazdığınız kelimeler içinde de arama yapabiliyorsunuz. Özellikle çizim ile işi olan kişilere önerebileceğim bu uygulama ile diyagram veya eskiz çizdiğinizde senkronizasyon işlemi yapıyor be bu eskizi siz toplantı odasından çalışma masanıza döndüğünüz zaman ekranda görmenizi sağlıyor. Bu konu için örnek vereceğim görseller müşterilerime özel detaylar içerdiği için burada sizinle Evernote’un Penultimate’i anlatan tanıtım videosunu paylaşıyorum.
Son olarak Evernote Web Clipper eklentisini kurduğunuz zaman not almanın da oldukça zevkli bir hale geldiğini göreceksiniz. Aynı kalemle alır gibi kendiniz için not tutma deneyimini özelleştiriyorsunuz. Örneğin sayfanın etrafında dikkati dağıtan bir şeyler mi var. Web eklentisinden basitleştirilmiş fonksiyonunu seçin. Birden sayfanız tertemiz okuyucu dostu bir hale dönüyor.
Dilerseniz tam sayfa, dilerseniz sadece ekrandaki bölüm kadar bir belge olarak web sitesindeki içeriği saklayabilirsiniz. Yer imi dediğiniz zaman sadece adresi alabilirsiniz. İşaretleme seçeneği ise çok daha eğlenceli. İstediğiniz metni istediğiniz renk ile boyayabilirsiniz. Ya da önemli bölüme kocaman bir ok ekleyebilirsiniz. Karalamak istediğiniz bölümü bile karalayabilirsiniz. Hatta pikselleştirip okunmaz kılabilirsiniz. Dikkat çekmesini istediğiniz bölümlerin başına istediğiniz renk damgayı da ekleyebilirsiniz. Makalenin istediğiniz bölümünü kırpabilirsiniz. Tüm bunları içeriği saklamadan önce web üzerinde yapabilir ve içeriği bu şekilde saklayabilirsiniz. Ctrl +Z ile her işlemi geri almak mümkün. Ben hepsini bir arada uygulayıp güzelim içeriği mahvettim. Kullanım fonksiyonlarına örnek olsun istedim
Evernote sürekli kendini geliştiren bir platform benim kullanmadığım Hello, Skitch, Clearly, Food gibi bir çok ek uygulaması var. Ve evet Evernote uygulaması ücretsiz. Siz çokça not kullanan biri iseniz örneğin ayda 1 gb bir alan kullanıyorsanız Premium hesaba geçebilirsiniz. Benim ihtiyacım olmadı belki sizin ihtiyacınız olabilir. Evernote’un bir başka güzel özelliği de bu oluşturduğunuz not defterlerini sosyal ağlarda ya da dilediğiniz kişiler ile paylaşma imkanı sunması. Beraber bir çalışma haızrlayanlar için büyük kolaylık.
Evernote fahri elçisi Berna’dan bu gecelik bu kadar. Siz de kendi kullanım kolaylıklarınızı bana bu yazıya yorum bırakarak iletebilir, yazının daha faydalı bir hale gelmesine katkıda bulunabilirsiniz.
Evernote’u indirmek için ismini Google Play’de aratmak, iTunes’da aratmak, web adresi için browsera evernote.com yazmanız yeterli. Ayrıca süper de bir blogları var. Ona da şu adresten ulaşabilirsiniz: evernote-tr.tumblr.com/
Umarım yazım faydalı olmuştur. Daha çok kişiye ulaşması için yazımı paylaşmayı ihmal etmeyin.
Sevgiler…
iTunes U Kullanımı
Bir önceki yazımızda iTunes U hakkında genel bilgiler vermiştik. Bu yazımızda ise iTunes U ile açılan bir kursa katılma ve iTunes U’nun genel kullanımı hakkında bilgi vereceğiz.
Apple iTunes U’yu tanıtırken, “Ücretsiz iTunes U ile, dünyanın en geniş ücretsiz online eğitim kataloğuna ulaşırsınız.” diyor. Hakikaten bu iddialı deyimi, iTunes U’yu biraz incelediğimiz de ve kataloglarını taradığımızda rahatlıkla görebiliyoruz. Her ne kadar Türkçe içerikler henüz bu kadar iddialı değilse de zaman içerisinde iTunes U kataloglarında yer alacaktır.
Şimdi iTunes U’nun nasıl kullanıldığına bakalım. Öncelikle iPad’inize ücretsiz iTunes U programını indirmelisiniz.
iTunes U ‘yu ilk açtığınızda eğer henüz bir kursa katılmamış iseniz arşivinizde “iTunes U kataloğunda ücretsiz dersleri tarayıp abone olabilirsiniz” ifadesi ile karşılaşırsınız. Bu yazıya veya sol üstteki katalog butonuna tıkladığınızda iTunes U kataloğu açılacaktır.
iTunes U Kataloğu
Katalogda ücretsiz olarak sunulan binlerce online kurstan istediğinizi inceleyebilir, katılmak istediğinize “Abone Ol” butonuna basarak abone olabilirsiniz. Ardından “Dersi Al” butonuna basarak kendi iTunes U arşivinize eklenmesini sağlayabilirsiniz.
iTunes U arşivinize eklenen dersi açtığınızda sizi kursla ilgili genel bir bilgilendirme ekranı karşılar.
Kursu hazırlayanlarla ilgili bilgiyi Öğretmen sekmesinde bulabilirsiniz.
Kursun anahatları
Kursla ilgili gönderilen mesajlar listesi. Bu mesajlarda kurstan istifade etmeniz için yapmanız gerekenleri bulabilir, yaptığınız aşamaları işaretleyebilirsiniz.
Kursta kullanımlası önerilen eğitim malzemeleri Malzemeler sekmesinde yer alır.
Kursla ilgili dinlenen bir ses kaydı, video veya e-kitap ile ilgili notlar alabilirsiniz.
Alınan notlar, iTunes U da notlar sekmesinde gözükür. Aldığınız notları arkadaşlarınızla mail yada sosyal platformlar üzerinden paylaşabilirsiniz.
kAYNAKÇA:http://egitimdetablet.com/itunes-u-kullanimi/
kAYNAKÇA:http://egitimdetablet.com/itunes-u-kullanimi/
Artırılmış Gerçeklik
Artırılmış gerçeklik (Augmented Reality), gerçek dünyadaki çevrenin ve içindekilerin bilgisayar tarafından üretilen ses, görüntü, grafik ve GPS verileriyle zenginleştirilerek meydana getirilen canlı, doğrudan veya dolaylı fiziksel görünümüdür. Bu kavram kısaca gerçekliğin bilgisayar tarafından değiştirilmesi ve artırılmasıdır. Teknoloji kişinin gerçekliği zenginleştirme işlevi görür. Buna karşın sanal gerçeklikte ise gerçek dünya yerine tasarlanıp canlandırılmış bir dünya vardır.
Zenginleştirme gerçek zamanlı gerçekleşir ve çevredeki ögeler ile etkileşim içindedir. Gelişen zenginleştirilmiş gerçeklik teknolojisinin de yardımıyla kullanıcı etrafındaki bilgi ile etkileşime girebilir ve sözü geçen sayısal bilgi işlenme ve ayartmaya el verişlidir. Bulunulan çevreyle ilgili yapay bilgi ve ögeler gerçek dünyayla bağdaşabilir. Zenginleştirilmiş gerçeklik teriminin literatüre 1990 yılında Boeing üzerinde çalışan Thomas Caudell tarafından kazandırıldığına inanılır.
Artırılmış Gerçeklik Uygulama Örnekleri
Artırılmış gerçeklik örneğinden biri olan; "Aurasma" görüntü tanıma teknolojisi, akıllı telefonunuzun ya da tabletinizin görüntülere kod tanımlama ve daha sonra animasyonlar, videolar, 3D modeller ve web sayfalarını tanımlanan kodun üstüne zengin medya ile tamamlamaktır. İşletmeler ve bireyler Aurasma'yı hem kendi artırılmış gerçeklik deneyimlerini oluşturmak ve paylaşmak hem de çevrelerindeki gizli dijital içeriği keşfetmek için kullanır. Öğretmenler bu platformu kullanan en etkin grup arasında yer almaktadır.
Artırılmış gerçeklik ve eğitim
Artırılmış gerçeklik uygulamaları etkili, etkileşimi yüksek, öğrenme sürecine katkı sağlayan, kullanması kolay ve kullanıcı doyumunu sağlayan öğrenme malzemeleridir.
KAYNAKÇA:
- ^ Taşkıran, A., Koral, E., & Bozkurt, A. (2015). Artırılmış Gerçeklik Uygulamasının Yabancı Dil Öğretiminde Kullanılması. Akademik Bilişim 2015. Anadolu Üniversitesi, Eskişehir.https://www.academia.edu/10619391/Artırılmış_Gerçeklik_Uygulamasının_Yabancı_Dil_Öğretiminde_Kullanılması
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)